سیستم دفاع آنتی اکسیدانی می تواند در کاهش التهاب در کووید-19 حیاتی باشد. استرس اکسیداتیو به عدم تعادل بین گونه های فعال اکسیژن و نیتروژن تولید شده در بدن انسان گفته‌می شود که ارتباط آن با التهاب بدن مشخص شده است. سیستم دفاع آنتی اکسیدانی می‌تواند در کاهش التهاب در کووید-19 حیاتی باشد این مطالعه، پاسخ های آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده توسط ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز و پاسخ های التهابی اندازه گیری شده توسط غلظت سرمی آمیلوئید A را بین بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 با افراد سالم مقایسه کردیم و مصرف مکمل های غذایی که می تواند بر نتایج موثر باشد را کنترل کردیم. همچنین علائم بیماری را در روزهای 1، 7، 14، 21 و 28 بعد از شروع بیماری بررسی کردیم. نتایج نشان داد که قبل از کنترل مصرف مکمل های غذایی، غلظت سرمی سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بیماران کووید-19 بالاتر از افراد سالم بود. پس از کنترل مصرف همه مکمل های غذایی، غلظت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز بالاتر از افراد سالم باقی ماند. علاوه بر این، پس از کنترل مصرف مکمل ویتامین دی، پاسخ های آنتی اکسیدانی در بین بیماران بالاتر ازافراد سالم بود. این نتایج ممکن است یک هدف برای درمان استرس اکسیداتیو در بیماری کووید-19 ارائه دهد.
کلیدواژه ها: SARS-COV-۲ | آمیلوئید A سرم | آنتی اکسیدان | SOD | GPx |

گروه های مخاطب: رسانه ها و مردم | متخصصان و پژوهشگران | سیاستگذاران پژوهشی | سیاستگذاران درمانی

عنوان پروژه: مقایسه وضعیت آنتی اکسیدانی و سطح آمیلوئید A سرم بین بیماران سرپایی مبتلا به SARS-COV-2 و غیر مبتلایان در آبادان
مجری اصلی: مهشید نقاش پور   |   همکاران: شیدا قاسمی- سحر گلابی-سارا مبارک- مریم عادلی پور- مقصود پیری- فاطمه مقصودی   |   تاریخ اتمام طرح: 1401/1/24   |   کد طرح: 869