تله فارماسی می‌تواند پیامدهای مطلوبی برای نظام سلامت، پرسنل کادر درمان، بیماران و مصرف کنندگان دارو به همراه داشته باشد. اگرچه بسیاری از مطالعات انجام شده حاکی از آن هستند که تله فارماسی می‌تواند پیامدهای مطلوبی برای نظام سلامت، پرسنل کادر درمان، بیماران و مصرف کنندگان دارو به همراه داشته باشد، اما همچنان نیاز به انجام مطالعات بیشتر و گسترده تری که ابعاد مختلف و پیامدهای گوناگون تله فارماسی را مورد بحث، آزمون و بررسی قرار دهند احساس می شود. این نیاز با توجه به همه گیری بیماری COVID-۱۹ و لزوم حفظ فاصله گذاری های اجتماعی به منظور دسترسی به خدمات تجویزی و دارویی بسیار با اهمیت جلوه می دهد. به علاوه باتوجه به تفاوتهایی که در کشورهای مختلف از نظر وضعیت جغرافیایی، فرهنگ و باورها، تکنولوژی و فناوری های ارتباطات و اطلاعات وجود دارد، نمی توان نتایج حاصل از مطالعات انجام شده در سایر کشورها را با اطمینان به تمام کشورها و ایالات تعمیم داد. بنابراین طراحی و انجام پژوهش هایی که اجرای تله فارماسی را در کشور ایران با در نظر گرفتن شرایط، ویژگی ها و امکانات مختص کشورمان بررسی کرده باشند، ضروری به نظر میرسد. از این رو در پژوهش حاضر دیدگاه افراد در قالب فرصت ها و تهدیداتی که پیاده سازی این زیرساخت می تواند در دوران همه گیری کووید-۱۹ ایجاد کند مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها: پزشکی از راه دور | مشاوره دارویی از راه دور | دارو درمانی | کویید19 |

گروه های مخاطب: رسانه ها و مردم | متخصصان و پژوهشگران | سیاستگذاران پژوهشی | سیاستگذاران درمانی

عنوان پروژه: بررسی دیدگاه ها و باورهای بیماران نسبت به پیاده سازی سامانه مشاوره دارویی از راه دور در مقایسه با رویکرد حضوری: یک مطالعه پیمایشی در دوران کووید-19
مجری اصلی: هادی کاظمی آرپناهی   |   همکاران: خدیجه مولایی، مصطفی شنبه زاده، کامبیز بهادین بیگی   |   تاریخ اتمام طرح: 1401/1/24   |   کد طرح: 1230