طراحی سامانه ملی در جهت ثبت خودکشی و اقدام به خودکشی در دانشکاه علوم پزشکی آبادان صورت گرفته است. انگ خودکشی، جنبه‌های اخلاقی فرهنگی، اجتماعی-سیاسی و مذهبی، ناکارآمدی و عدم وجود سیستم‌های ثبت و مستندسازی باکیفیت در گزارش دهی خودکشی از دلایل عمده عدم ارائه دقیق آمار این پدیده تهدید کننده حیات عمومی می‌باشند. به عبارتی آمارهای موجود خودکشی، نمایان گر تصویر واقعی اپیدمیولوژی این وضعیت در جامعه نیستند. گزارش داده‌های خودکشی از منابع مختلف صورت میگیرد و برای داشتن داده های جامع و منسجم نیازمند همکاری بین سازمان های مختلف می باشد. نحوه‌ی گزارش دهی رفتارهای منتج به خودکشی در ایران مرتبط با رویکردهای یک سازمان در جمع‌آوری داده‌ها و گزارش‌های آماری از رفتارهای خودکشی می‌‌‌باشد. فقدان سیستم‌های ‌استاندارد و دارای پلتفرم یکسان جهت ثبت داده های خودکشی(suicide) و اقدام به خودکشی(suicide attempts) مانع مهمی برای کارایی برنامه های پیشگیری از خودکشی میبا‌شد. بنابراین، لازم است سیستم‌های ملی ثبت اطلاعات خودکشی بصورت یکپارچه‌، داده‌های مربوط به رفتارهای خودکشی را ثبت، جمع‌آوری و پردازش کنند و سیستم‌های اطلاعاتی استاندارد مربوط به خودکشی در تمام سطوح مدیریتی کشور باید به گونه ای باشند که توانایی جستجو، دسترسی آسان، قابلیت استفاده و استفاده مجدد از داده ها را داشته باشند. طراحی و ایجاد سیستم ثبت بالینی یکی از روش‌های ارزشمند در جمع‌آوری سیستماتیک داده‌ها است.

کلیدواژه ها: یکپارچکی اطلاعات | جمع آوری اطلاعات | رجیستری | اقدام به خودکشی | خودکشی |

گروه مخاطب: رسانه ها و مردم

عنوان پروژه: تعیین الزامات اطلاعاتی جهت طراحی سامانه ثبت خودکشی و اقدام به خودکشی در کشور ایران
مجری اصلی: هادی کاظمی آرپناهی   |   همکاران: محسن شفیعی، مصطفی شنبه زاده   |   تاریخ اتمام طرح: 1401/2/18   |   کد طرح: 1350